fredag 17 oktober 2008

Nystart och bakåtsträvande

Hej, vi börjar om, alltså, man kan ju inte begränsa sin blogg sådär snävt det första man gör, då kommer man inte på nåt att skriva.

Nu sitter Robin och äter cheez balls, dricker folköl och kollar på Freaky friday. Jag dricker en ny engelsk cider som heter Green goblin, den är rätt god, men smakar lite jäst champagne. Freaky friday är inte så jättebra, väldigt cheezy, men okej. Jag gillar Lindsay Lohan litegrann av nån anledning.

Vi kom precis hem från en spelning som vi gick ifrån innan den var slut, fastän biljetterna kostade 130 kronor stycket. Bandet var Cult of Luna. Jag har hört lite av dem tidigare och tyckt att musiken vart lite tråkig, men jag tänkte att jag kanske skulle gilla deras musik lite mer om jag hörde den live. Sån musik kan ibland göra sig bättre live. Det började lovande, när jag och Robin gick in på Skylten och såg två trumset på scenen. Det kan ju vara roligt. Men sen började ju eländet. Åttamannabandet spelade inget mer än en klyschig blandning av Neurosis, Isis och övrig liknande musik. Jag vart besviken, också med tanke på att dom verkar vara ett sånt respekterat band, och är populära utanför Sverige. Dom spelar så TRÅKIG musik, och jag tänkte att, fan, tre gitarrister, en basist, två trummisar, en sångare och en keyboardist, det skulle ju kunna göras roligt. En rockorkester! Men Cult of luna är inget mer än ett skittråkigt band som tänker mer på hur som ser ut på scenen och vad de ska säga i intervjuer än frukten av deras (obefintliga) kreativitet. Band som Cult of luna (det finns många) borde helt enkelt bara kalla sig själva tributeband och kopiera sina idoler rakt av. Det skulle vara mer dignified (<--svenskan sviker mig).

Hej

2 kommentarer:

  1. Åh, jag kan verkligen hålla med dej. Har sett dom ganska många gånger, senast på Roadburn, men trots en massa röka såg jag liksom inget nytt alls i det jag hörde. Det är Isis-rippoff hela jävla tiden. Kan inte nån göra nåt nytt snart?

    Hoppas Genghis Tron blir coolt! Jag kan tänka mej det. =D

    //Elin.

    SvaraRadera
  2. vilken tur att jag ändrat mig i sista stund de båda gångerna jag tänkt gå på col!

    SvaraRadera