fredag 24 oktober 2008

4%

Nu har jag varit och klippt mig för första gången på ett långt tag, jag hatar när dom ska fixa till håret efter. Vad är grejen med glansigt hår egentligen? Jag fattar inte. Så nu ska jag försöka modifiera innan jag ska till skolan.

Igår var jag på en väldigt spännande föreläsning med en sydafrikansk professor i kosmologi. Den hette 'Unmasking the dark side of the universe' och han pratade om mörk energi och mörk materia. Jag fick till exempel reda på att bara fyra procent av energin i universum är "vanlig" materia, alltså sånt som vi kan se, som människor, hus, stjärnor, kometer.. Vad är då resten? Exciting, exciting. Jag kände mig så liten och obetydlig när jag gick därifrån, men det var en skön känsla, som att man kan göra vad som helst.
Det jag gjorde var att kolla på There will be blood när jag kom hem. Det var ett bra val, för den visade sig vara så fantastiskt bra. Speciellt fastnade jag för kombinationen av foto och ljud, dom arbetade nästan emot varandra på ett sätt som gjorde stämningen så konstig. Jag gillar när hjärnan inte förstår. Det är nog en favorit.

UPPDATERING:
På väg till kemin körde jag in i en bil när jag skulle parkera. Begåvat.

1 kommentar:

  1. Åh! Precis vad jag sa efter "There will be blood" också, att musiken gjorde så jääävla mkt för upplevelsen av bilderna! Typ mest musiken jag minns av filmen. =D Sjukt bra. Så jävla creepy på nåt sätt. Fan, minns inte vart, men såg en intervju med P.T. Anderson om just filmmusiken, innan han hade valt hur den skulle låta. Minns inte alls, men han sa nåt intressant... =)

    SvaraRadera